Recept / Laxfärsbiffar

Laxfärsbiffar

Kock:

Kalle Andersson

Kök:

Kyrkmons skola, Sundsvall

Källa:

Kokbok för världens viktigast matgäster #1

100 portioner

7,8 kg laxfilé, mald
3,9 kg hokifilé, mald
6 dl vispgrädde
220 g tomatpuré
45 g paprikapulver
650 g ströbröd
1 kg ägg
330 g citron, saft
200 g gräslök, klippt

Blanda ihop grädde, tomatpuré, paprikapulver, ströbröd och ägg med den malda fisken. Smaksätt sedan smeten med citronsaft, gräslök, salt och peppar. Forma därefter smeten till en limpa och skär den i cirka 1,5 cm tjocka skivor. Platta till sist till dem med en stekspade och stek direkt på stekbordet. Servera gärna med en stuvad bladspenat eller en kall sås.