Recept / Päronkaka med kardemummagrädde

Päronkaka med kardemummagrädde

Kock:

Elisabet Rave

Kök:

Gunnern, Karlstad

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

Lite sött efter maten från Karlstad
100 portioner

1,5 kg smör
2,55 kg strösocker
20 st ägg
1,8 kg vetemjöl
3 msk bakpulver
3 msk vaniljsocker
3 kg päronpuré

Kardemummagrädde:
4 l vispgrädde, vispad
2 msk kardemumma

Smöra och bröa ett bleck. Vispa ihop smör och socker, blanda i ägg. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker, häll smeten i bleck och fördela jämnt. Häll på päronpuré och rör lite i smeten. Grädda på 175 grader i cirka 30 minuter. Blanda grädde och kardemumma och servera till kakan.