Recept / Rotfruktslasagne

Rotfruktslasagne

Kock:

Jannica Grosshed

Kök:

Nordanby förskola, Västerås

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #1

Västerås bjuder på vegomat
100 portioner

3,75 kg lasagneplattor
2,5 kg gul lök, skivad
150 g vitlök, skivad
6,25 kg morot, grovriven
6,25 kg rotselleri, grovriven
3,75 dl rapsolja
7,5 dl tomatpuré
10 kg tomater, krossade
0,5 dl kakaopulver
1,25 dl spiskummin
1,5 msk chilipulver1,25 kanel, malen
0,5 dl honung, flytande
5 kg keso
750 g ost, riven
1,25 dl oregano
Salt, svartpeppar

Färs lök, vitlök, morot och rotselleri i olja. Tillsätt därefter tomatpuré och fräs blandningen ytterligare någon minut. Häll sedan i krossade tomater samt kryddor, honung, salt och peppar, låt allt koka i 15-20 minuter. Varva sedan lasagneplattor med tomat- och rotfruktfräset, keso och ost i ett välsmort bleck. Börja och avsluta med fräset och strö till sist över oregano. Grädda lasagnen på 180 grader i cirka 30 min.