Recept / Grönsaksfyllda cannelloni

Grönsaksfyllda cannelloni

Kock:

Johan Lycke

Kök:

Campus C-kök, Strängnäs

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #1

100 portioner

3,3 kg cannelloni
3,7 kg morot, finhackad
3,7 kg palsternacka, finhackad
2,5 kg selleri, finhackad
2 kg purjolök, finstrimlad
1,5 kg spenat, hackad
80 g vitlök, pressad
0,5 l rapsolja
1 kg tomatpuré
3 kg kikärtor, kokta, mosade
8 g oregano
0,5 l matlagningsvin, vitt
Salt, vitpeppar

Ostsås:
600g margarin
600 g vetemjöl
20 l mjölk, 1,5%
1,5 kg ost, riven
Salt, vitpeppar, malen
900 g ost, riven

Fräs de finhackade grönsakerna tillsammans med purjolök, spenat och vitlök i oljan några minuter. Tillsätt därefter tomatpuré, kikärtor och oregano. Häll i matlagningsvin, salt och peppar under omrörning. Ta bort grytan från spisen och låt grönsaksfräset svalna. Mixa grönsaksblandningen och häll massan i en spritspåse, fyll cannellonin med grönsaksmassan och lägg sedan de fyllda cannellonirören i en smord form. Smält margarinet, tillsätt mjölet och blanda till en bottenredning. Tillsätt sedan mjölken under omrörning samt ost, salt och peppar. Låt sjuda tills såsen blivit trögflytande men fortfarande hyfsat tunn i konsistensen. Täck till sist cannellonin med ostsås, strö över osten och grädda dem på 175 grader i cirka 30 minuter.