Recept / Bulgursallad med grillade grönsaker

Bulgursallad med grillade grönsaker

Kock:

Fredrik Odefjärd

Kök:

Kvarnbergsskolan, Huddinge

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #1

Gott grönt från Huddinge
100 portioner

5 l bulgur
7,5 l vatten
3,7 dl grönsaksbuljong, pulver
2 kg schalottenlök, finhackad
1 kg tomatpuré, soltorkade
2,5 l matlagningsvin, vitt
3,7 dl olivolja
500 g röd chili, hackad
1,75 kg röd paprika, grovhackad
1,75 kg gul paprika, grovhackad
2,5 kg zucchini, grovhackad
2,5 kg aubergine, grovhackad
0,75 l citron, saft
2,5 l parmesanost, riven
125 g basilika, finhackad
Salt, svartpeppar

Koka upp buljong med vatten och tillsätt sedan schalottenlök, tomatpuré, matlagningsvin, olivolja och chili. Blanda ner bulgur, låt den svälla och svalna av. Grilla grönsakerna tills de fått fin färg, salta och peppra och låt även detta svalna av. Lägg upp en bädd av bulgurblandningen och toppa med de grillade grönsakerna. Häll över citronsaft, parmesan och basilika.