Recept / Citron- och yoghurtkyckling

Citron- och yoghurtkyckling

Kock:

Karin Eriksson

Kök:

Rönnegymnasiet, Ängelholm

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #1

100 portioner

10 kg kycklinglårfilé1,5 l matyoghurt
8 dl crème fraiche
8 dl vispgrädde
8 st citroner, saft och skal
3 dl ingefära, färsk, riven
50 g vitlök, pressad
1 dl citronpeppar
Salt, svartpeppar

Salta och peppra kyckling. Stek i ugn på 180 grader tills den har en innertemperatur på 80 grader. Blanda matyoghurt, crème fraiche och vispgrädde. Blanda i saft och skal av citron, ingefära, vitlök och citronpeppar. Smaka av, vid behov, med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och värm i ugn på 180 grader tills innertemperaturen är 70 grader. Servera med jasminris.