Recept / Fisksoppa á la Kungshaga

Fisksoppa á la Kungshaga

Kock:

Linda Eriksson

Kök:

Kungshaga, Ängelholm

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

Ängelholm bjuder på havets frukter
100 portioner

 

8 kg fiskfilé, fast

5 kg fänkål, tunnskivad

3 kg rotselleri, strimlad

1 kg smör

10 l vatten

5 kg morötter, skivade

10 l mjölk

800 g tomatpuré

2 kg purjolök, strimlad

800 g vetemjöl

5 dl citron, saft

2,5 dl apelsinsaft, koncentrerad

1 kg räkor, skalade

Dill, finhackad

Dragon, salt, peppar

 

Fräs fänkål och rotselleri i smör några minuter. Tillsätt vatten och morötter. Låt koka upp och sjud i 5 minuter. Tillsätt mjölk, tomatpuré och purjolök. Rör ut mjöl i vatten till redning, tillsätt redningen och låt koka upp. Sänk värmen och tillsätt citronsaft och apelsinjuice. Krydda med dragon, salt och peppar, låt koka i 30 minuter. Dela fisken i mindre bitar och låt koka med de sista 5 minuterna. Tillsätt räkor precis före servering och strö över dill.