Recept / Parmesanstekt kyckling med syrlig persiljesås

Parmesanstekt kyckling med syrlig persiljesås

Kock:

Marie-Louise Ackalin

Kök:

Brandbergsskolan, Haninge

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #1

100 portioner

12 kg kycklingfilé
1,6 l parmesanost, riven
1,6 l vetemjöl
5 l crème fraiche
2 l hönsbuljong, färdig
500 g majsstärkelse
2-3 dl citron, saft
200 g persilja, finhackad
Salt, vitpeppar

Blanda parmesan, vetemjöl, salt och peppar. Panera kycklingfiléer och stek dem tills de fått färg. Lägg upp dem i bleck. Strö över lite extra parmesan och stek klart dem i ugnen på 150 grader i cirka 15 minuter. Blanda crème fraiche och hönsbuljong i en kastrull, koka upp. Red såsen så att den blir simmig och inte för tjock. Smaksätt till sist såsen med citronsaft, persilja, salt och peppar. Servera gärna med pasta.