Nyheter / Abba-stjärna bjuder seniorer på julbord

Abba-stjärna bjuder seniorer på julbord

Från flera håll rapporteras nu att seniorer bjuds på julmat och social samvaro. På restaurang Matverket i Kungsbacka får 400 pensionärer möjlighet att äta gratis julbord i år, via ett ideellt projekt som drivs av Johan Dohn, delägare i restaurangen, och Jessica Jansson Kinder, teamchef på Oliva hemomsorg.
Projektet gjorde succé redan för två år sedan när det startades – då kom närmare 300 ätande gäster. Under pandemin fick det ställas in men i år är ambitionen att bjuda in ännu fler, rapporterar SVT.
– Det var väldigt uppskattat sist och många pratar fortfarande om det. Det är ett sätt att få komma ut, träffa andra och skapa nya bekantskaper. Det finns också en stor pensionärsfattigdom i samhället, alla har helt enkelt inte råd att gå ut och äta julbord, säger Jessica Jansson Kinder.

På det egna hotellet Slottsholmen i Västervik bjuder Abba-stjärnan Björn Ulvaeus och hans dotter Abba in 120 personer från områdets seniorboenden till ett lyxigt julbord, enligt webtidningen Newsner.
– Det är verkligen årets bästa dag. Det finns inget bättre, rent själviskt. Att se alla så glada. De klär upp sig och (…)  många säger ju det också, att det uppskattar att få äta lite ordentlig mat., säger Anna Ulvaeus till Newsner.