Nyheter / Allt om vinnarna på årets White Guide Junior och Senior-gala!

Allt om vinnarna på årets White Guide Junior och Senior-gala!

White Guide Junior och White Guide Senior 2016: Sveriges bästa, offentliga måltider 2016 har utsetts!

Brunnsboskolan i Göteborg vann titeln Årets Skolmåltid, Tubberödshus äldreboende på Tjörn stod för Årets Seniormåltid, Michael Bäckman på Annerstaskolan i Huddinge blev Årets Skolkock, Lekbackens förskola i Alvesta blev än en gång Årets Förskolekök och Västerås tog hem titeln Årets Skolmatskommun.

Dessa var några av höjdpunkterna under White Guide Junior och White Guide Senior-galan på Malmö Live i dag, tisdagen den 13 september, där pris delades ut i hela tretton kategorier under ledning av konferencier Tina Nordström.

Under arbetet med White Guide Junior och White Guide Senior testades drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden från Vellinge i Söder till Kiruna i Norr i syfte att vaska fram de bästa offentliga måltidsupplevelserna.

 

Här är vinnarna i samtliga 13 kategorier med juryns motiveringar:

Årets Skolrestaurang

Brunnsboskolan, Göteborg

”För att ni presterar på en hög nivå år efter år och för att ni visar omvärlden hur en modern skolrestaurang ska fungera. Det här är en plats för trygghet, gemenskap, glädje och fantastiskt god mat!”

 

Årets Seniormåltid

Tubberödshus äldreboende, Tjörn

”För en personlighet och professionalism som vi inte stött på tidigare och som vi hoppas kan agera förebild för andra seniorboenden i Sverige. Godare seniormåltider än så här äter man inte i Sverige i dag!”

 

Årets Förskolekök

Lekbackens förskola, Alvesta

”För att man med en fantastisk frenesi och imponerande inlevelse lyckas bjuda sina små matgäster på stora måltidsupplevelser.”

 

Årets Skolkock

Michael Bäckman, Annerstaskolan, Huddinge

”För en unik kunskap, en aldrig sinande energi och ett stort fokus på att höja kvaliteten på skolmåltiderna såväl i det egna köket so i offentliga kök runt om i landet. En bättre förebild för den offentliga gastronomin i Sverige är omöjlig att hitta!”

Årets Seniorkock

Karoline Nordefors, Stocksundsgården, Danderyd

”För passionen, kunskapen, kreativiteten och viljan att lyfta kvaliteten på seniormåltiderna – i köket, genom föreläsningar och i sociala medier. Du är en sann ambassadör för den offentliga gastronomin!”

 

Årets Skolmatspolitiker

Liss Böcker Sellgren, Ängelholm

”För att hon med ett stort och innerligt engagemang slåss för den offentliga gastronomin i kommunen.”

 

Årets Skolmatskommun

Västerås

”För att man fortsätter sin ambitiösa och ansvarsfulla satsning på den offentliga gastronomin – till gagn för såväl barn som sjuka och äldre, som i våra ögon är universums viktigaste matgäster.”

 

Årets Måltidschef

Björn Carlsson, Uppsala

”För ett innovativt och tydligt ledarskap i en svårnavigerad kommun samt för hans engagemang, professionalism och affärsmässiga förhållningssätt till de offentliga måltiderna.”

 

Årets Gastronomiska rektor

Carina Cederholm, S:t Olofsskolan, Sundsvall

”För envisheten, målmedvetenheten och det hårda arbetet med att höja kvaliteten på såväl måltider som studieresultat.”

 

Årets Boendechef

Elisabeth Strand, Kungsljuset, Borlänge

”För ett genomtänkt och långsiktigt fokus på måltiderna samt för en ödmjuk, lyhörd och välkomnande inställning till huvudpersonerna – matgästerna!”

 

Årets Hållbara Offentliga Gastronomi

Montessoriskolan, Norrtälje

”För att man lyckas ta ett helhetsgrepp om måltiderna genom att agera långsiktigt och ansvarsfullt – och för att man varje dag strävar efter att bjuda på skolmat som både är god och hållbar!”

 

Årets Stjärna

Åsa Sikku, Gläntans minoritetsspråksboende, Kiruna

”För en lång och envis kamp för matkulturer, människor och minoriteter som äntligen har burit frukt.”

Årets Supernova

Eddie Grahn och Jenny Fontaine Ronnby, Malmö

”För att man lyckas engagera och entusiasmera på många plan i syfte att höja nivån på en ofta bortglömd del av den offentliga gastronomin.”

 

Läs mer på www.whiteguidejunior.com

För mer information, kontakta par@bergkvistpublishing.com