Nyheter / Göteborg backar om veganmat i förskolan

Göteborg backar om veganmat i förskolan

”Vegansk kost kommer inte längre att vara ett alternativ för barnen på Göteborgs förskolor”. Det beskedet fick småbarnsföräldrarna i Göteborg för en tid sedan, vilket gjorde många upprörda. Men i morse meddelade förskoleförvaltningen att man backar från sitt tidigare beslut att sluta servera vegansk mat i Göteborgs kommunala förskolor. Först sköts de nya rutinerna upp från april till augusti, men nu rivs beslutet alltså upp, skriver SVT Nyheter.
– Efter diskussioner med förskolenämndens ordförande i slutet på förra veckan bestämde vi först att skjuta upp beslutet till augusti, men imorse kom direktiv från ordföranden att vi kommer att revidera de nya rutinerna om specialkost, säger Hans Wettby, utbildningschef på förskoleförvaltningen Väster, till SVT Nyheter.
Beslutet om de nya rutinerna om vegankost var aldrig uppe i förskolenämnden innan det fattades. Men nu är det Hakan Önal (M), ordförande i förskolenämnden, som avgjort att frågan behöver utredas vidare.
– Vi har haft en kunskapslucka i den här frågan och nu vill vi ta ett helhetsgrepp och utreda vidare så att alla förskolor har den kunskap som krävs, säger Hakan Önal (M), förskolenämndens ordförande, till SVT Nyheter.