Nyheter / Här möts barn och gamla

Här möts barn och gamla

Fika, tennis och bowling. Det är aktiviteter som förenar barnen på Trummens förskola i Växjö och de boende på vårdboendet Norlandia Norrelid. Vid flera tillfällen har barn och gamla fått mötas, tack vare ett initiativ från förskolans pedagoger, och en generell satsning från Norlandia-koncernen på att sammanföra generationerna.

– Vi sa självklart ja till det, det är ju helt fantastiskt. På Norlandia har ett generationskoncept när vi bygger nya äldreboenden och försöker då ha förskola i samma hus, säger Maria Ekenfelt. chef på Norlandia, till nyhetssajten Newsner.
Hon fortsätter:
– Det var jättelyckat, alla hade så himla roligt. Första gången spelade de bingo och umgicks. Den här gången spelade alla bowling, fikade och pratade om vad de tyckte om för mat, säger Maria Ekenfelt.
Barnen var nyfikna och passade på att ställa frågor som: ”Varför har du så skrynklig hand?” Även de gamla blev tydligt upplivade av initiativet.
– Det är väldigt trevligt, det är så härligt att ha ungarna här, säger 95-åriga Britt-Sofie Siwertson till Newsner.

Träffarna kommer ske kontinuerligt. Bland annat är tanken att barn och gamla ska måla tavlor. Pengarna ska sedan skänkas till en frivilligorganisation som minskar ensamhet bland äldre, säger Maria Ekenfelt till Newsner.