Nyheter / Inga finalnerver i Klippan under SkolmatsGastro

Inga finalnerver i Klippan under SkolmatsGastro

Just nu pågår finalen i den fjärde upplagan av SkolmatsGastro – SM i Skolmat. Magasin Måltid var med när ett av de fem finallagen, Team Åbys mumsliga i Klippan, lagade upp sin tävlingsmeny till både jury och matgäster i Åbyskolan tisdagen den 5 april.

Laget, som består av lagledare Sabina Tucic, Viorica Iurascu och Ingrid Laaksonen, bjöd på tre olika rätter: en mustig tomatsoppa, en gibanica på filodeg med fetaost samt en matkornspanna med köttbullar. Enligt Sabina har de senaste tre veckorna varit stressiga men nu har det mynnat ut i ett lugn där man försöker ta allt som det kommer.

skolmatsgastro2skolmatsgastro3

Sabina, vad får ditt team ut av att delta i SkomatsGastro?
– Som team får vi ut jättemycket av att delta i SkolmatsGastro, säger Sabina. Vi blir en helhet som grupp och lär oss att hålla många bollar i luften. Vi vill alltid ge våra elever en matupplevelse så det vi gör här idag, gör vi varje dag – om än utan alla kameror och jurymedlemmar. Vårt mål är att vinna och på fredag vet vi om vi gått vidare.

Lill Spenninge, måltidschef i kommunen, menar att det i hennes värld bara finns vinnare, oavsett hur det går. Att delta i SkolmatsGastro ser hon som en möjlighet att lyfta fram en del av allt det goda som görs inom kommunjobbets ramar, samt att visa att skillnaden mellan restaurang och storhushåll egentligen inte är så stor.

Årets fem finalister är Brunnsboskolan i Göteborg, Team Norrsken i Umeå, Lag Gränby i Uppsala, Team Tasteland i Västerås och Team Åbys mumsliga i Klippan. De tre lag med högst poäng bjuds in till en prisutdelningscermoni den 26/4 då vinnaren meddelas.