Nyheter / Miljana blev Årets Werner

Miljana blev Årets Werner

Årets Werner delas årligen ut till två personer inom den privata respektive offentliga gastronomin, som på olika sätt främjar den svenska matkulturen. Årets pristagare är krögaren Adam Dahlberg på Adam/Albin och förskolekocken Miljana Vulovic, verksam i Helsingborgs kommun.

Årets Werner instiftades av den legendariske kocken Werner Vögeli. Pristagarna har en gedigen kunskap inom gastronomi och måltider samt en vilja att driva sina verksamheter framåt. Att använda bra råvaror och följa med i utvecklingen ingår i deras dagliga arbete.

Här är juryns motiveringar:

Adam Dahlberg, Adam/Albin – privat sektor

”Adam är, förutom att vara en av sin generations allra största svenska kockar, en genuint trevlig och bra person. Han är lugnet och tryggheten personifierad. I lugnet bor en rak människa som är långt ifrån tråkig och har glimten i ögat.”

Miljana Vulovic, Helsingborgs kommun – offentlig sektor

”Med kärlek, kunskap och outsinlig lekfullhet tar Miljana Vulovic med sig de minsta matgästerna på en hisnande resa genom gastronomins värld, varje dag. Till hennes lilla kök är barnen alltid välkomna för att prata, smaka, skapa och få nya insikter – eller kanske en kram. Årets Werner går till en yrkesutövare som har satt en helt ny standard för vad en förskolekock kan – och bör – vara.