Nyheter / Ny kartbok till Sveriges mathantverkare

Ny kartbok till Sveriges mathantverkare

1600 av Sveriges mathantverksföretag finns representerade i en ny kartbok med tillhörande app som i dagarna ges ut av Eldrimner, nationellt resurscentrum för mathantverk.

I Sverige finns i dag flera tusen mathantverksföretag som tillverkar allt från korv till syrade grönsaker med lokala, högkvalitativa råvaror, hantverksmässiga metoder och minimalt med tillsatser. 1600 av dessa företag lyfts nu fram i den tryckta kartboken Din vägvisare till Sveriges mathantverk, samt den tillhörande appen. Kartboken innehåller 150 reportage med presentationer av mathantverket och mathantverkare samt länskartor med en ”nål” för respektive företag – allt för att kunden ska förstå vad mathantverk är och hitta till mathantverksföretagen. Boken är en uppföljare till den mycket populära kartboken Smaklust som gavs ut av Eldrimner 2006.

Appen Mathantverk – Eldrimner är till för konsumenter, restauratörer och andra intresserade som vill hitta till landets mathantverksprodukter. Den finns tillgänglig på App Store och Google Play från 29 juni. Samma dag släpps boken Din vägvisare till Sveriges mathantverk som bland annat bland annat att finnas till försäljning hos mathantverkare ute i landet och går att beställa på Eldrimners hemsida.