Nyheter / Parabere Forum 2018 till Malmö

Parabere Forum 2018 till Malmö

Parabere Forum, som arrangeras för fjärde gången, bjuder på debatter och föreläsningar med opinionsledare, mataktivister, internationella forskare, matproducenter och toppkockar från fem kontinenter.

I fokus står att fånga upp kvinnors syn på centrala frågor kopplade till mat, för att på så sätt främja en hållbar och jämlik samhällsutveckling, med starkare tillväxt och sociala framsteg. För närvarande är det uppenbart att kvinnor är underrepresenterade i den gastronomiska världen.

Stjärnkocken Titti Qvarnström har varit engagerad i forumet sedan starten och ser med stor glädje fram emot att det kommer till Skåne.

– Parabere forum har ett oerhört viktigt budskap, och det känns fantastiskt roligt att få visa upp vad vi har att erbjuda inom matområdet med alla råvaror och eldsjälar. Men också, inte minst, vårt arbete mot, och ambition om, ett hållbart och jämställt samhälle, säger Titti Qvarnström i ett pressmeddelande.

Talarna på Parabere Forum är framstående kvinnor och män inom lantbruk, mat och gastronomi från Australien, Brasilien, Danmark, Finland, Frankrike, Italien, Mexico, Norge, Spanien, Sverige, Storbritannien och USA. Press- och näringslivsrepresentanter från dessa länder kommer också att besöka forumet. Tema för årets forum är ”ätbara städer”.

Att hålla Parabere Forum i Malmö har möjliggjorts tack vare ett samarbete mellan Visit Sweden, Tourism in Skåne, Event in Skåne, Malmö Stad och Visita Södra.