Recept / Apelsinkaka med smak av mandel och kanel

Apelsinkaka med smak av mandel och kanel

Kock:

Maria Swensson

Kök:

Möllebacken, Ängelholm

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

Julsmaker från Ängelholm
1 långpanna

6 st apelsiner, ekologiska
750 g mandel
18 st ägg
750 g strösocker
3 tsk bakpulver
2 msk kanel, malen

Smörj bleck. Tvätta apelsinerna väl. Koka apelsinerna med skal i rikligt med vatten i 2 timmar, byt kokvattnet minst 2 gånger. Rosta mandel och låt svalna. Mixa sönder apelsinerna när de svalnat något, häll övriga ingredienser och mixa till en jämn smet. Häll upp i bleck. Grädda i ugn på 150 grader i cirka en timme. Kakan kan behöva täckas i slutet av gräddningen så att den inte blir för mörk. Servera gärna med vispad grädde.