Recept / Bön- och kikärtsbiff med kall ajvarsås

Bön- och kikärtsbiff med kall ajvarsås

Kock:

Tanja Sohlström

Kök:

Restaurang Dicksons, Göteborg

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

100 portioner

6 kg 3-mixbönor
6 kg kikärtor
500 g purjolök
100 g vitlök
100 g chilipeppar, röd, färsk
100 g bladpersilja, hackad
6 st ägg
500 g  ajvar
100 g majsstärkelse
Smör till stekning
Salt, peppar

Ajvarsås:
2,8 kg majonnäs
7,2 kg ajvar
100 g bladpersilja, färsk, hackad
100 g dill, färsk, hackad
Salt, vitpeppar

Mixa bönor och kikärter grovt. Mixa purjolök, vitlök, chilipeppar och persilja fint. Blanda ihop allt med ägg, ajvar och majsstärkelse. Smaka av med salt och peppar. Forma till fina biffar och stek i smör. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och smaka av. Servera gärna med ett pilaffris.