Recept / Festlig kycklinglasagne

Festlig kycklinglasagne

Kock:

Helene Johansson

Kök:

Toftaskolan, Ängelholm   

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #1

Fågel från Ängelholm
100 portioner

8 kg kycklingfilé
4 kg lasagneplattor
10 g crème fraiche
2 l matlagningsgrädde
1 kg ädelost
4 kg ost, riven
8 kg tomater, krossade
5 st vitlöksklyftor
500 g bladspenat
Salt, vit- och svartpeppar

Stek kycklingfiléer, krydda med salt och vitpeppar, låt svalna. Blanda ihop crème fraiche, grädde, ädelost och hälften av den rivna osten. Blanda krossade tomater, vitlök, salt och svartpeppar. Skiva de stekta kycklingfiléerna i tunna skivor, cirka 1 cm. Lägg ihop lasagnen (kan med fördel göras en dag före servering): börja med ostsåsen i botten, sedan lasagneplattor, fördela kycklingskivor, ringla ut tomatblandning, fördela spenat och börja sedan om från början. Avsluta med resterande av den rivna osten. Tillaga i ugn 175 grader i cirka 45 minuter. Servera gärna en vitkålssallad med morötter och broccoli till.