Fiskgryta med räkor
Havets goda från Gotland
100 portioner
5 kg fiskfilé, tärnad
1 kg gul lök, finskuren
3 msk vitlök, pressad
1 kg purjolök, finskuren
0,5 dl curry
0,5 dl timjan, torkad
3 dl rapsolja
2,5 kg morot, skivad
1 kg palsternacka, tärnad
4 dl fiskfond
5 kg potatis, skivad
13 l vatten
7 kg tomater, krossade
2 kg räkor
2 dl dill, fryst
Salt, svartpeppar
Fräs lök, vitlök, purjolök, curry och örtkryddor, rör om. Tillsätt morot och palsternacka, sänk värmen. Låt lök och rotsaker sauteras i cirka 15 minuter. Tillsätt fiskfond, potatis, vatten och krossade tomater. Låt allt koka upp och sänk sedan värmen och låt allt småkoka i cirka 15 minuter till. Tillsätt därefter fisk. Smaka av med salt och peppar. Stäng av värmen och häll i räkor. Garnera med dill och servera gärna med en klick aioli. Fisken får inte koka för länge då blir den hård och grönsakerna skall vara kokta men inte sönderkokta!