Recept / Kikärtsgryta med kokosmjölk

Kikärtsgryta med kokosmjölk

Kock:

Eva Sjölund

Kök:

Höga Kustenskolan, Kramfors

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #1

Vegetariskt från Kramfors
100 portioner

4,5 kg gul lök, klyftad
90 g vitlök, hackad
125 g färsk ingefära, riven
0,5 l rapsolja
10 kg tomater, krossade
10 l kokosmjölk
5 dl örtagårdsbuljong, pulver
1 dl citron, saft
1 dl honung, flytande
10-15 st pepparfrukter, hackade
10 kg kikärtor, kokta
ca 1 l majsstärkelse
Persilja

Fräs lök, vitlök och ingefära på svag värme i olja tills löken blir genomskinlig. Häll i tomater, kokosmjölk, buljong, citronsaft, honung och pepparfrukt (efter smak). Låt sedan grytan koka i 15 minuter. Sänk därefter värmen och häll i kikärtor och låt de bli varma samt red eventuellt grytan med majsstärkelse. Strö över persilja innan servering.