Korvgryta med paprika och tomat
Recept
Krämig korv från Pilbäcksskolan i Malmö
100 portioner
6 kg falukorv, strimlad
2 kg gul lök, tärnad
3 dl margarin, flytande
4 kg tomater, krossade
3 dl tomatpuré
75 g basilika, torkad
50 g grönsaksbuljong, pulver
25 g köttbuljong, pulver
5 l vatten
0,75 dl sambal oelek
50 g paprikapulver
2,5 kg röd paprika, tärnad
1,8 kg crème fraiche
750 g vetemjöl
Salt, peppar
Stek korv och lök i matfett. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré och basilika, låt allt koka ihop. Tillsätt därefter buljong, vatten, sambal oelek och paprikapulver tillsammans med paprika och crème fraiche. Koka upp grytan igen och red av den med vetemjöl. Smaka av med peppar och salt.