Recept / Kyckling med ananas

Kyckling med ananas

Kock:

Liselotte Mattson

Kök:

Tynneredskolan, Göteborg

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #1

100 portioner

12,5 kg kycklinginnerfilé
500 g margarin
1 kg gul lök, hackad
750 g morot, finriven
500 g purjolök, tärnad
250 g hönsbuljong
2 kg ananas med spad
2,5 l vatten
6,25 l crème fraiche
6,25 l grädde
480 g majsstärkelse
1 kg ost, riven
Salt, peppar

Lägg kyckling på bleck, salta och peppra efter smak. Fräs sedan lök i margarin och tillsätt övriga ingredienser, förutom osten och red av. Häll såsen över kycklingen i blecken och strö sedan över osten Ställ in allt i ugnen på 160 grader (kombiugn) i 20-25 minuter eller tills innertemperaturen är 72-75 grader.