Recept / Kycklingfilé med päron och myntasås

Kycklingfilé med päron och myntasås

Kock:

Henrik Berggren

Kök:

Glöstorpshöjdens äldreboende, Göteborg

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

100 portioner

12 kg kycklingfilé
100 g ingefära, färsk, riven
200 g vitlök, pressad
3 dl margarin
5 kg päron, färskt, tärnat
5 l crème fraiche
300 g kycklingbuljong
150 g sambal oelek
100 g mandel, hyvlad, rostad
200 g mynta, grovhackad
Salt, peppar, gurkmeja

Bryn kyckling, ingefära och vitlök i margarin. Krydda med salt och peppar, lägg i form och lägg päron på kycklingen. Blanda crème fraiche, buljong och sambal oelek i en gryta, koka upp och smaka av. För mer färg, tillsätt lite gurkmeja. Häll såsen över kycklingen, strö mandel på och gratinera i ugn på 175 grader i cirka 20 minuter. Garnera med mynta. Servera gärna med kokt ris.