Recept / Nachotoppad hokifilé med salsasås

Nachotoppad hokifilé med salsasås

Kock:

Carola Vijk

Kök:

Tolvåkersskolan, Kävlinge

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #1

Kryddig fisk från Tolvåkersskolan i Kävlinge.

100 portioner

12 kg hokifilé
400 g tacokrydda
1 kg nachochips

Sås:
200 g purjolök, strimlad
1 dl rapsolja
400 g chilisås
2,5 l tomater, krossade
200 g tomatpuré
1 dl franska örter
1,5 msk chilipulver
3 l matlagningsgrädde
0,25 dl grönsaksbuljong
Majsstärkelse
Salt

Lägg fisk i bleck och krydda med tacokrydda. Koka fisken i ugn och häll av spadet. Fräs sedan purjolök i olja. Häll i resten av ingredienserna och låt allt koka samman. Red sedan såsen med majsstärkelsen efter behov. Såsen kan serveras såväl varm som kall. Innan servering, krossa nachochips och strö dem över fisken