Pasta med kyckling och soltorkade tomater
En smakrik pastasås från Östergårdsskolan i Halmstad.
100 portioner
13 kg kycklinglårfilé, strimlad
6,5 dl japansk soja
90 g vitlök, hackad
3,9 kg broccolibuketter
7,8 kg penne rigate
1,3 kg rödlök, skivad
0,7 kg soltorkade tomater, strimlade
0,7 kg svarta oliver utan kärnor
Sås:
5,2 l filmjölk
30 g basilika, hackad
5,2 l g?räddfil
1 l majonnäs, lätt
3,9 dl senap, mild
80 g vitlök, hackad
Salt, svartpeppar, grovmalen
Blanda soja, vitlök och kycklinglårfilé, låt strimlorna marineras över natten. Blanda lite av filmjölken med basilika och vitlök, mixa det till en slät massa. Blanda sedan ner övriga ingredienser till såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt även såsen stå över natten för att smakerna ska komma fram. Stek kyckling och broccoli. Koka pasta och blanda sedan med kyckling och broccoli. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner såsen i pastan eller servera den vid sidan om. Lägg till sist upp allt på ett serveringsfat och strö över rödlöken, de soltorkade tomaterna och oliverna.