Patriks matvetesallad med salladsost och oliver
En matig sallad från Skäggetorpsskolan i Linköping
100 portioner
5,5 kg matvete
6 l vatten
2,75 dl citron, saft
220 g grönsaksbuljong, pulver
0,75 dl gurkmeja
3 msk vitvinsvinäger
Socker, vid behov
1 kg rödlök, hackad
75 g bladspenat
5,5 st lollo rosso-sallad
12 st gul paprika, tärnad
2,5 l salladsost, tärnad
0,5 kg kruspersilja, grovhackad
2 l gröna oliver utan kärnor
550 g koriander, grovhackad
Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen med vatten, citronsaft, buljong, gurkmeja och vitvinsvinäger. Smaka eventuellt av med lite socker och låt matvetet svalna. Blanda ihop grönsaker och örter, vänd ner dem tillsammans med salladsost i matvetet. TIPS! Blanda i lite tabasco eller vitpeppar. Servera gärna med en myntadressing.
Patrik Andersson, Skäggetorpsskolan, Linköping