Recept / Pocherad torsk med dillsmör

Pocherad torsk med dillsmör

Kock:

Linda Hansson och Lotta Hedberg

Kök:

Fjällbo Park centralkök, Göteborg

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

100 portioner

16 kg torskfilé
Salt, vitpeppar

Dillsmör:
2 kg smör
4,4 dl vispgrädde
5 st citroner, skal och saft
Dill, färsk, finhackad
Salt, peppar

Sellerimos:
3,5 kg rotselleri
7,5 potatis , mjölig
3,8 l mjölk
300 g smör
Salt, peppar

Salta och peppra torsk, ånga tills innertemperaturen är 56 grader. Vispa smör fluffigt och tillsätt sedan grädde, citronskal, citronsaft och dill. Smaka av med salt och peppar. Koka selleri och potatis. Häll av vattnet, mosa grönsakerna och blanda sedan i mjölk och smör. Smaka av med kryddor. Vid serveringen, klicka dillsmöret på den varma torsken.