Recept / Stekt kycklingfilé med rostad palsternackspanna och citron-crème fraiche

Stekt kycklingfilé med rostad palsternackspanna och citron-crème fraiche

Kock:

Mikael Larsen

Kök:

Skogslidens kök, Båstad

Källa:

Kokbok för världens viktigaste matgäster #2

100 portioner

12 kg kycklingfilé
Rapsolja till stekning

Rostad palsternackspanna:
5 kg palsternacka, stavar
2,5 kg sidfläsk, rimmat, tärnat
2 kg lök, ringar
3 kg bladspenat

Citron-crème fraiche:
5 kg crème fraiche
10 msk timjan, färsk, finhackad
3 kg citron, skal och saft
Salt, peppar

Krydda kycklingfilén och bryn i olja. Stek i dem i ugn på 140 grader i 15-20 minuter tills de är genomstekta. Blanda palsternacka med sidfläsk och lök, stek tills palsternackan är mjuk, med lite tuggmotstånd. Vänd ner spenat i palsternackspannan precis före servering. Blanda crème fraiche med timjan, citronskal och saft, smaka av med salt och peppar. Låt gärna stå och dra en stund före servering.