Stekt panerad sej med en kall sås av morot och palsternacka

Sej från Skogsgårdens förskola i Västerås
100 portioner
11 kg sej
Smeten:
1,1 kg ägg
4,5 l mjölk, 0,5 %
1.3 kg vetemjöl
Rapsolja 2,5 msk 1 l
Salt, svartpeppar
Panering:
2,2 kg ströbröd
1,1 dl timjan, torkad
1,1 dl paprikapulver
900 g ost, riven
Salt, svartpeppar
Kall yoghurtsås:
9 l yoghurt, 3 %
4 dl majonnäs
3,3 kg morot, kokt
3,3 kg palsternacka, kokt
1 l citron, saft
70 g dill, hackad
Salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 180 grader. Tina och torka fisken om den är fryst. Vispa ägg och mjölk, vetemjöl, salt, peppar och olja till en smet i ett bleck. Blanda ströbröd, timjan, salt, peppar och paprikapulver i ett annat bleck. Doppa sedan fiskbitarna i smeten och lägg i en smord form. Strö därefter panering och ost över fisken. Avsluta med att steka fisken i ugn cirka 30 minuter eller tills den fått färg.
Kall yoghurtsås: Mixa yoghurt och majonnäs med rotfrukter. Tillsätt sedan citronsaft och dill, smaka till sist av med salt och peppar.