Vegetariska färsbiffar med soltorkade tomater
100 portioner
1,5 kg champinjoner alt. ostronskivling, hackade
2 kg gul lök, hackad
2 dl rapsolja
500 g purjolök, strimlad
1,5 kg gröna linser, kokta
200 g persilja, hackad
5 kg kidneybönor, kokta, grovhackade
20 st ägg
400 g majsstärkelse
2 kg potatis, mjölig, kokt, pressad
1 msk kryddpeppar
800 g soltorkade tomater, strimlade
50 g oregano
Ströbröd
Salt, vitpeppar
Lingonkräm:
2 kg kvarg, naturell
1 kg lingon, färska
300 g bladpersilja, hackad
150 g linfrö, krossade
Bryn svamp och lök i rapsolja och låt svalna. Blanda med övriga ingredienser till en fin färs och låt vila i cirka 30 minuter. Forma till biffar och vänd i ströbröd. Stek 2 minuter på varje sida baka sen klart i ugnen på 170 grader i cirka 10 minuter. Blanda alla ingredienser till lingonkrämen och servera som topping till biffarna. Servera gärna med kokt potatis eller ris.