Nyheter / Succé för glasscaféet för äldre

Succé för glasscaféet för äldre

I Gnosjö har man under sommaren anordnat lite särskilda evenemang för de äldre. Ett inititativ som skapats för att göra Rosendals restaurang Rosen mer lockande för de äldre matgästerna. Under sommaren har man dukat fram sju sorters kakor och anordnat ett glasscafé. Under hösten ska konceptet utökas med tacokvällar och grillfester.

I förra veckan hölls den andra satsningen för att göra Rosendals restaurang Rosen mer lockande för de äldre som bor på det särskilda boendet. I juni dukade man upp till sju sorters kakor, och den här gången var det glasscafé som stod på agendan, skriver Värnamo Nyheter.

Bakom initiativet står en grupp som träffas för att bolla sådana här idéer. Gruppen består av representanter frn köket på Rosendal, kommunens kostchef, matinspiratör, verksamhetscheferna för Bäckgården, Rosendal och personer från hemtjänsten delaktiga.
Lappar sattes upp på Rosendal och även de som vanligtvis får mat hemma uppmärksammades om glasscaféet som visade sig bli en succé.

Under fredagens glasscafé passade man även på att fråga besökarna var de vill ha nästa gång det görs en satsning och förslagen inför höstens aktiviteter var många – grillkväll, tacokväll och våffelcafé var några av de önskemål som framfördes.

 

Foto: Privat (vn.se)