Nyheter / Svenskt Kött byter vd

Svenskt Kött byter vd

Isabel Moretti blir ny vd på Svenskt Kött vid årsskiftet. Hon har de senaste 10 åren varit på LRF där hon varit chef för Energi och miljöenheten. Nuvarande vd Elisabet Qvarford lämnar enligt egen utsago tjänsten för nya utmaningar.

– Det är ett spännande och utmanande uppdrag och jag är både förväntansfull och ödmjuk inför uppdraget. I det samhälle vi lever i idag blir debatten allt mer baserad på starka värderingar – på gott och ont. Här har svensk djurhållning och köttproduktion fortsatt stora möjligheter att positionera sig som det bästa valet för konsumenten. Det här vill jag vara en del av.

Isabel är utbildad agronom med rötter i Värmland och Brasilien. De senaste 10 åren har hon varit chef för Energi och miljöenheten på LRF, dessförinnan jobbade hon i 10 år inom miljö- och jordbrukspolitik som sakkunnig på regeringskansliet, riksdagen, EU-kommissionen och EU-parlamentet.
– Isabel har en intressant profil och god kännedom om vad som utmärker det svenska köttet med alla dess mervärden. Hennes erfarenheter kommer Svenskt Kött att ha god nytta av framöver, säger Torbjörn Lithell, ordförande i Svenskt Kött.

Nuvarande vd Elisabet Qvarford tillträdde på posten för tre år sedan men har arbetat på Svenskt Kött sedan 2012.
– Jag lämnar med varm hand över detta roliga och intressanta uppdrag till Isabel Moretti. Jag är inne på mitt sjunde år i det svenska köttets tjänst och känner mig redo för nya utmaningar, säger Elisabet Qvarford.

Isabel Moretti tillträder som vd den 10 januari 2019.