Nyheter / Veganska fredagar i New Yorks skolor

Veganska fredagar i New Yorks skolor

Sedan i fredags serveras enbart vegansk mat på fredagar, i New Yorks skolor. Detta är en del av borgmästaren Eric Adams försök att förbättra invånarnas hälsa, skriver TT.
– Jag rår inte över vad folk har på grillen under helgerna. Men herregud, vi borde inte göda hälsokrisen i våra fängelser, sjukhus och viktigast av allt inte i våra skolor. Därför vill vi gå i en mer hälsosam ritning, säger Adams till WNBC-TV.
De veganska alternativen kommer att finnas tillgängliga hela veckan, men på fredagar serveras alltså enbart veganskt. De osm särskilt ber om det kan dock få icke-veganska alternativ som mjölk och kringlor.
Den närmare miljonen eleverna har haft köttfria måndagar sedan 2019 och köttfria fredagar sedan i fjol, men helt veganska dagar är en nyhet.
År 2019 var 40 procent av eleverna i New Yorks skolor överviktiga. Vegansk mat är inte per definition nyttigare än köttalternativ, men Adams säger att det utan kött blir lättare att undvika snabbmat, och att hans egen övergång till vegansk kost hjälpt honom att bli av med sin diabetes, rapporterar TT.