Nyheter / White Guide Junior till Helsingborg

White Guide Junior till Helsingborg

Nu är det bestämt att finalen i White Guide Junior och White Guide Senior går av stapeln i Helsingborg de kommande två åren, alltså 2021 och 2022. Prisutdelning och galamiddag äger preliminärt rum i september 2021. Format och upplägg kommer att anpassas efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer vid tillfället.

”Under de första åtta åren har prisutdelning ägt rum i Stockholm, Göteborg och Malmö. Nu väljer vi att söka oss utanför storstäderna för första gången – och det känns både roligt och viktigt för oss”, säger Pär Bergkvist, initiativtagare till White Guide Junior och White Guide Senior.

”Det är mycket glädjande att Bergkvist Publishing har valt Helsingborg som destination till White Guide Junior & Senior-galan de kommande två åren. Ett evenemang som ytterligare kommer att stärka Helsingborgs varumärke i det långsiktiga arbetet som en attraktiv matregion. Med detta evenemang kan vi ytterligare förstärka och utveckla våra insatser i de innovations- och hållbarhetsprojekt inom mat som vänder sig till skola och äldreomsorg”, säger Malin Hollgren, Project Manager på Helsingborg Convention & Event Bureau.

”Genom galan lyfter man fram alla de eldsjälar som står bakom den offentliga måltiden. Här får de möjlighet till att inspireras av varandra och utvecklas vilket förbättrar upplevelsen för tusentals skolelever inte bara i Skåne utan i hela Sverige. Att det nu står klart att White Guide junior och senior stannar i Skåne i ytterligare två år tycker vi är fantastiskt roligt”, säger Linn Möller-Laketic, projektledare på Event in Skåne.

Varje år besöker och bedömer juryn omkring 300 förskolor, skolor och seniorboenden i jakten på de bästa och mest hållbara offentliga måltiderna i Sverige.

För mer information, kontakta Pär Bergkvist, Bergkvist Publishing AB: 0703-184543

www.whiteguidejunior.com