Sveriges bästa offentliga måltider är utsedda!

Taket i Eriksbergshallen snudd på lyfte sig när Nannaskolan i Uppsala, under ledning av kökschefen ”Patti” Pitpiengpen Uddén, än en gång vann titeln Årets Skolrestaurang....

Magasin Måltid #4 är ute!

I Magasin Måltid #4 går vi på jakt efter det goda köttet (därför att 9 av 10 svenskar fortfarande äter kött!). Fyra modiga måltidschefer intervjuas om hur de...

Kommun ersätter vegetarisk mat med kött

Laholms kommunstyrelse har beslutat att öka mängden nötkött i förskolor och skolor och servera mindre vegetabilier. Till exempel kommer vegetarisk lasagne att ersättas med en köttfärsvariant. Från...

Karma räddar mat åt Compass Group

Compass Group, som genom undervarumärken som Eurest och Medirest lagar mat åt bland annat sjukhus, har börjat samarbeta med uppmärksammade matsvinnstjänsten Karma. Karma lanserades för snart...

Så blir mattrenderna 2019

"Enkelhet" blir den enskilt starkaste trenden inom mat, dryck och måltider nästa år. I alla fall enligt trendrapporten för 2019 från svenska mat-kommunikationsbyrån Food & Friends, som...

Gråärta snart vardagsmat i Örebro

Fem skolor i Örebro län kommer i oktober att delta i ett samarbete om hållbar mat. Eleverna kommer att få en rätt med gråärta till lunch....

Alla typer av fullkorn skyddar mot typ 2-diabetes

Råg, havre eller vete spelar ingen roll: Alla typer av fullkorn skyddar mot typ 2-diabetes, så kallad "åldersdiabetes", visar en studie från Chalmers och Cancerinstitutet i Köpenhamn....

Fortsatt uppåt för svenskt kött

En ny rapport från Jordbruksverket visar att köttproduktionen ökat i Sverige under det senaste halvåret. Och trots att köttätandet fortsätter att minska, ökar den svenska...

Tareq till matlådebranschen

Kändiskocken Tareq Taylor blir menyansvarig när nya företaget Mateneklar börjar leverera nylagad mat i lådor till de äldre i Vellinge kommun. Näst på tur är...