Gustav blev Årets Kock

Vinnaren i Årets Kock 2021 är Gustav Leonhardt, 25 år, från Nynäshamn. Finalen avgjordes i går i Stockholm. Det blev alltså Gustav som tog hem...

Lättare att upphandla svenskt

Det har blivit enklare att upphandla livsmedel som motsvarar svensk lagstiftning. För att uppmuntra offentliga verksamheter att använda Från Sverige-märket som verifikat vid upphandling har Svenskmärkning och ...

Nya numret är här!

I Magasin Måltid #4 berättar "kungen av guldkanter" Carl Jan Granqvist om det oerhört viktiga fenomenet "ambiance". Hur har ni det själva med stämningen i restaurangen? Missa...

Tonfisk på väg mot återhämtning

Utvecklingen ser ljusare ut än tidigare för flera tonfiskarter, enligt den uppdaterade internationella rödlistan över hotade arter som presenterades i helgen. Det rapporterar Sveriges Radios Vetenskapsradion....

Bättre kött i offentlig sektor närmar sig

Regeringen ska presentera ett förslag om obligatoriska krav vid upphandling av animaliska livsmedel "i närtid", meddelar upphandling24.se. Redan 2018 presenterades planerna, som var en reaktion på att endast 60 procent av...

Detta gäller för skolmåltiderna

Höstterminen är i gång, med nya pandemiregler. Sedan den 10 augusti är huvudregeln att ha undervisning på plats i skolans lokaler. Vad gäller då i...

Lågpris effektivt mot matsvinn

Den mesta maten kastas i hemmet och "nudging" har visat sig vara ett effektivt sätt att få folk att inte köpa för mycket mat i butiken....

Rekordår för rapsen

Den svenska rapsskörden slog nya rekord. Totalskörden av raps och rybs förväntas enligt Jordbruksverket landa på drygt 0,38 miljoner ton vilket är mer än 2019 års...